jueves, 16 de julio de 2020

31/01/2020 Colonia de viviendas militares Valencia/Vilamarí

No he encontrado mas información sobre esta colonia de viviendas para militares, situada en la manzana formada por las calles Valencia y Vilamarí, que la noticia del descubrimiento de un túnel hecho en 1979 con la intención supuesta de cometer un atentado terrorista (Ver: https://elpais.com/diario/1979/11/29/espana/312678003_850215.html)

En la fachada del chaflán se encuentra un enorme águila coronada que sostiene una espada

Gracias a Joanot Pasqual por aportar:
"L’àguila coronada que sosté una espasa és l’emblema del “Ejército de Tierra”. En realitat l’espasa no és tal, sinó una creu de Santiago, que ho sembla."
"El águila coronada que sostiene una espada es el emblema del" Ejército de Tierra ". En realidad la espada no es tal, sino una cruz de Santiago, que lo parece."
 





























Gracias a quienes han querido aportar experiencias y conocimientos sobre este :
    Carles Rubies Jo vivia a prop d'ells i vaig anar al col.legi a principis dels 80 amb nois i noies que eren fills dels militars que hi vivien allà. Anàvem a una petita escola de barri que era a tocar l'actual parc de Joan Miró aleshores anomenat L'Escorxador. Una vegada vaig estar al vestíbul d'un dels edificis però res més vaig veure
  • Roser Domingo ETA va llogar un local del c/ Vilamarí i va anar fent un túnel. Els van descobrir quan el túnel ja arribava a meitat del carrer Vilamarí
  • Escenavegant Cat La adjudicació a comandos anarquistes fa el mateix tuf que l'incendi de Scala. Obra directa de les clavegueres estatals. Curiosament no se'n ha parlat més.
  • Domènec Sos Vallès El complex Roma 2000 del carrer Tarragona amb l'avinguda de Roma es va construir sobre el que va ser un quarter de l'exèrcit, de cavalleria si no m'equivoco. Suposo que els habitatges pels oficials són aquests edificis.
  • Lola Prim La cooperativa militar estaba en Valencia/Vilamarí, subiendo Vilamarí a la derecha y acera montaña de Valencia
    • Mercedes Jove Anguera Lola Prim No la cooperativa estava a vilamarí/ valéncia com has dit cantó muntanya . Jo anava el meu sogre era militar. Ara hi ha un bar de xinesos.
  • Xavi Barcelona A tres metros i mig de profunditat, vale be, ¿i les clavagueres?. Els refugis antiaeris es feien a 7/8 metres de profunditat per evitar les clavagueres, que en temps de la guerra civil no hi havien tantes com al 1979. Desconeixia aquests cas pero aqui hi ha quelcom que em grinyola, i molt.
  • Ció Rigau Girbau Les vivendes eren per a oficials i estaven molt bé. Tenien una cooperativa a la planta baixa i també n'hi habia una altra a la Diagonal entre Balmes i Enric Granados banda mar.
  • Ció Rigau Girbau Els univesitaris, acabades les "milicies" també podien anar-hi a comprar.
  • Josep Manel Torà Per aquella època jo treballava al carrer València entre Entença i Rocafort..... És va parlar molt del tema.... però després, res.
    David Marin Ese cuartel albergaba camiones, había un pequeño destacamento. En el solar donde aparcaban los vehículos años después se construyó un hotel y un Mercadona (que ya no está).
    Mª Mercedes Codina
    Yo nací allí. En casa siempre se dijo que era un tunel que hicieron los presos para fugarse
    Jaume Susany Era la unidad veterinaria militar, si no estoy equivocado. Como comenta David Marin, estaba en el solar del hotel/mercadona, y éstas eran las viviendas. La entrada al cuartel estaba por la calle Tarragona. No en vano estaba cerca del matadero y el hospital/quirófano de caballos estaba en Can Casarramona.
    Jaume Susany El túnel del atentado estaba desde el edificio de enfrente, en la calle Vilamarí, pasaba por debajo de las viviendas del cuartel y tenía continuació supuesta hasta el propio cuartel. Por lo que parece, iba destinado a una prevista visita del rey

1 comentario:

  1. Estas fotos me han retrotraido a mi niñez, nací en la calle de Valencia, justo desde mi balcón veía estos bloques de viviendas.

    ResponderEliminar