viernes, 3 de julio de 2020

21/05/2019 Volta de la Perdiu III: Mosaico Mare de Deu de l´Ajuda

Entrando en la Calle de la Volta de la Perdiu, a la derecha, se encuentra un pequeño mosaico conmemorativo del hallazgo, según la tradición, de la imagen de la Mare de Deu de l´Ajuda, en ese emplazamiento.

MOSAIC
Descripció: plafó situat sobre la paret a mà dreta, paret exterior de l’església de la Mare de Déu de l’Ajuda. El mosaic està realitzat amb rajoles de ceràmica esmaltada de forma quadrangular. La decoració representa la Mare de Déu de l’Ajuda davant una pagesa que porta un feix de llenya, segons la llegenda. La composició està emmarcada per una garlanda vegetal de color ocre i verd sobre fons blanc. A la part inferior es troba un segon plafó amb la inscripció: “Aquí es troba, segons la tradició la M. de Déu de l’Ajuda que es venera en aquest santuari (s. XV)”.
Època: segle XX
Autor: desconegut
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri

EDIFICI
Arquitecte: desconegut
Època: s. XIX
Ús original: religiós
Font de la informació: UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. Art en perill. Convent santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda [En línia].

Ver: https://ajuntament.barcelona.cat/arqueologiabarcelona/mosaics/mosaic/carrer-de-la-volta-de-la-perdiu-6/


Merci a Nuria Santamaria  por compartir:

"A l Iglesia de la Mare de Deu de l Ajuda, la meva Avia va rescata de les runes el nen Jesus. La mevamare va fer la primera Comunio i les meves germanes , germa, cosins, i jo tambe.
Cuant anavem al terrat , portavem pedretes a les buxaques i les tirravem a les campanes, era molt divertit, jajaja."
"En la Iglesia de la Virgen de la Ayuda, mi abuela rescató de los escombros al niño Jesus. Mi madre hizo la primera comunión y mis hermanas, hermano, primos, y yo también.
Cuanto íbamos a la azotea, llevabamos piedrecitas en los bolsillos y las tirrábamos a las campanas, era muy divertido, jajaja. "
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario